Hur lägger jag till min nödkontakt?
Vad är en nödkontakt?
På vår plattform är säkerheten för dina tillgångar vår högsta prioritet. Funktionen Nödkontakt låter dig utse en betrodd individ som vi kan kontakta i oförutsedda situationer. Om vi inte kan nå dig efter en definierad period av inaktivitet, kommer vi att försöka kontakta din nödkontakt med hjälp av den information du har lämnat.
Hur lägger jag till en nödkontakt?
App
Logga in i din OKX-app > Tryck på huvudsakliga menyikonen uppe till vänster > Profil och inställningar > Säkerhet > Nödkontakt.
Välj Nödkontakt under Avancerad säkerhet
Läs beskrivningen och guiden på introduktionssidan innan du fortsätter med att lägga till en nödkontakt.
Läs mer om nödkontakt
Ange dina kontaktuppgifter.
Fyll i alla begärda detaljer för din nödkontakt
Aktivera alternativet Låt OKX meddela denna kontakt om du vill att vi ska skicka en förvarning till dem om att de har angetts som din nödkontakt.
Aktivera notifikationsfunktionen
Se till att detaljerna som anges är helt korrekta
Välj när din kontakt ska meddelas — vi kontaktar dem först efter din inaktivitetsperiod, och om det inte kommer något svar inom Din svarstid kontaktar vi dem igen.
Ställ in inaktivitetsperioden och din svarstid
Granska informationen och bekräfta.
Granska din nödkontakt innan du bekräftar den
När din nödkontakt har sparats framgångsrikt kan du alltid återkomma för att uppdatera din nödkontakt.
Så här visas din nödkontakt, och du kan alltid uppdatera den
Webb
Logga in på webbplatsen > Gå till din profilikon > Säkerhet > Nödkontakt > Lägg till.
Välj Nödkontakt under Avancerad säkerhet i Säkerhetssektionen
Läs beskrivningen och guiden innan du fortsätter till Lägg till nödkontakt.
Introduktion till nödkontakt och för att gå vidare, välj Lägg till nödkontakt
Ange kontaktuppgifter.
Fyll i alla begärda detaljer för din nödkontakt
Aktivera alternativet Låt OKX meddela denna kontakt om du vill att vi ska skicka en avisering till kontaktpersonen om att de har lagts till som din nödkontakt.
Aktivera notifikationsfunktionen
Välj när kontakten ska meddelas, eftersom vi kommer att kontakta dig efter din inaktivitetsperiod, och om det inte finns något svar inom Din svarstid, kommer vi att kontakta dem.
Ställ in din inaktivitetsperiod och svarstid
Spara och Bekräfta kontaktinformationen.
Bekräfta dina nödkontaktdetaljer efter granskning
När din nödkontakt har sparats framgångsrikt kan du alltid återkomma för att uppdatera din nödkontakt.
Hur din nödkontakt ser ut, och att du alltid kan uppdatera den
När kommer nödkontakten att kontaktas?
Om ditt konto förblir inaktivt under den period du valt kommer vi först att försöka kontakta dig via e-post och SMS.
Om vi inte får något svar eller ser någon inloggningsaktivitet inom den valda svarstiden kommer vi att börja kontakta din angivna nödkontakt via e-post och SMS. Uppföljningsmeddelanden skickas var tionde dag tills vi får ett svar eller ditt konto återaktiveras.
Varför fick jag en påminnelse om inaktivitet?
Du fick denna påminnelse eftersom du tidigare aktiverade funktionen Nödkontakt och ditt konto har varit inaktivt under den period du angav.
Om du fortfarande använder kontot, logga in direkt via appen eller den officiella webbplatsen. När du har loggat in framgångsrikt kommer den nuvarande notifieringsprocessen att stoppas och inaktivitetsperioden återställs.
Denna påminnelse betyder inte att ditt konto har blivit komprometterat eller att det finns någon ovanlig aktivitet som involverar dina tillgångar. Om du inte har konfigurerat dessa inställningar eller märkt någon misstänkt aktivitet på ditt konto, vänligen kontakta vår officiella kundsupport omedelbart.